Любима на поколения пловдивчани сграда се сдобива с нови екстри след

...
Любима на поколения пловдивчани сграда се сдобива с нови екстри след
Коментари Харесай

Любима на поколения пловдивчани сграда с нови екстри след огромен ремонт

Любима на генерации пловдивчани сграда се снабдява с нови екстри след голям ремонт, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Залата на пловдивския Куклен спектакъл към този момент има нов голям климатик. Старият беше на ръба, описа шефът на културната институция Виктор Бойчев. Всъщност това е единствено една от многото екстри, с които постройката на ул. " Христо Г. Данов " ще се снабди след големия ремонт, който тече сега. Това е постройката, която е най-стара от всички куклени театри в България - първият етаж е строен през 1903 година, вторият и третият през 20-те години на 20-и век.

Последно огромен ремонт е юридически в интервала 1955 - 1957 година, когато се нанася и Кукленият спектакъл и от този момент не е имало съществено капитално строителство.  " Ремонтът върви, въпреки постепенно ", показа Бойчев и с оптимизъм добави, че се надява до края на годината всичко да е готово.

Вече е почнала и реконструкцията на къщата в двора, която ще се трансформира в камерна зала, описа още той. Идеята - с изключение на всичко, е тази втора сграда да се трансформира в комплекс, който да работи целогодишно като особено място за празници и шерване на вълнуващи моменти. От театъра напомнят, че докато сградата се ремонтира, представленията се изнасят в залата на Радио Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР